24. listopad 2017.

Suzana Prgomet iz Siska milijunta je putnica Auto prometa u ovoj godini, a sKarticu s iznosom od 1.000,00 kuna uručila joj je danas na Autobusnom kolodvoru gradonačelnica Kristina Ikić Baniček nakon što je na blagajni kupila autobusnu kartu do Topolovca.

-Često putujem autobusom, koristim gradsku i međugradsku liniju i zadovoljna sam Auto prometom. Ako je lijepo vrijeme koristim bicikl ili pješačim, ali puno se više vozim autobusom pogotovo kad je ružno vrijeme – rekla je milijunta putnica Suzana Prgomet.

Uručenju vrijednosne kartice milijuntoj putnici prisustvovao je i direktor Auto prometa Darko Majić koji je istaknuo kako broj putnika sve više raste.

-Posebno na što sam ponosan je što nam raste broj prijevoza mladih. Osim što smo od početka godine posebnim prijevozom prevezli 100 tisuća učenika osnovnih škola, najbrojnija kategorija su nam učenici srednjoškolci. Njih smo prevezli više nego prošle godine, čak 222 tisuće učenika srednjoškolaca. Imamo povećan broj prijevoza zaposlenih, imamo smanjeni broj nezaposlenih, imamo povećan broj učenika koje vozimo. Vidi se efekt novih autobusa – kaže direktor Majić.

Auto promet dobit će još 24 nova autobusa, potvrdila je to danas gradonačelnica.

-Sisak će iz bespovratnih sredstava iz EU fondova dobiti 24 nova autobusa čime ćemo kompletirati potrebu Auto prometa za novim voznim parkom i tako pružiti građanima najkvalitetniju uslugu i najviši standard što se tiče gradskog prijevoza. U planu su još neki noviteti što se tiče sKartice. Planiramo je proširiti i na ŠRC Sisak i Dom kulture kako bi sKartica postala gradska kartica za plaćanje usluga. I Željeli bismo uvesti još neke nove linije u skladu s potrebama građana – naglasila je gradonačelnica.