Redoviti studenti s prebivalištem na području grada Siska i ove će se akademske godine od 1. listopada jeftinije voziti autobusima Auto prometa u Zagreb.
Zahvaljujući subvenciji Grada Siska od 25% i subvenciji Županije od 25% i popustu od 25% koji daje Auto promet Sisak, cijena mjesečne studentske karte iznosit će 122,50 kuna. S mjesečnom studentskom kartom studenti će se moći voziti i gradskim linijama u Sisku bez dodatne naknade.
Da bi ostvarili pravo na mjesečnu pretplatnu kartu u vrijednosti 122,50 kuna u akademskoj godini 2017/2018. zainteresirani studenti moraju u gradskoj upravi u Rimskoj ulici 26 ishoditi potvrdu o pravu na ostvarivanje sufinanciranja, kao i u Županiji.
Studenti koji nemaju sKarticu, na blagajni Autobusnog kolodvora u Frankopanskoj ulici 5 trebaju ispuniti zahtjev, priložiti potvrde o ostvarivanju prava na sufinanciranje, priložiti jednu osobnu fotografiju, predočiti osobnu iskaznicu i platiti jednokratno 20 kn za izradu iskaznice za mjesečnu studentsku kartu.
Studentima koji posjeduju iskaznicu (sKarticu), nije potrebna nova iskaznica, već samo trebaju donijeti potvrde o sufinanciranju iz Grada i Županije.