Grad Sisak će u i akademskoj godini 2022./2023. subvencionirati 25% troškova mjesečnih i polumjesečnih karata za autobusni prijevoz na relaciji Sisak – Zagreb, te na svim relacijama u prigradskom prometu (50%).

Studenti pravo na subvenciju mogu ostvariti na dva načina: putem e-maila ili osobno.

1) PUTEM E-MAILA: na web stranici Grada Siska www.sisak.hr (na poveznici: https://sisak.hr/grad-sisak-studentima-subvencionira-prijevoz-u-skolskoj-godini-2022-2023/ ) studenti mogu preuzeti zahtjev za izdavanje potvrde. Ispunjen zahtjev (u Word formatu) šalju na e-adresu drustvene.djelatnosti@sisak.hr , a uz zahtjev studenti obavezno trebaju priložiti potvrdu o statusu redovitog studenta za akademsku godinu 2022./2023. te kopiju osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu na području Grada Siska (u PDF ili jasnom JPG formatu). Nakon što studenti e-mailom zaprime potvrdu za subvenciju prijevoza Grada Siska, trebaju je isprintati te je donijeti na blagajnu Auto prometa Sisak.

2) OSOBNO: Ukoliko studenti dolaze po potvrdu za subvenciju prijevoza osobno, tada potvrdu o statusu redovitog studenta za akademsku godinu 2022./2023. i kopiju osobne iskaznice (ili uvjerenje o prebivalištu na području Grada Siska) trebaju donijeti na privremenu adresu Grada Siska: Marijana Cvetkovića 8 u Sisak Capragu (zgrada bivše Postaje prometne policije) u vremenu od 8 do 16 sati. Nakon toga, s dobivenom potvrdom studenti idu na blagajnu Auto prometa Sisak.

Potvrdom za subvenciju prijevoza, koju uz navedene dokumente dobivaju od Grada Siska, studenti uz doplatu kupuju mjesečnu ili polumjesečnu kartu. Studenti koji ostvare pravo na subvenciju ulaze u popis korisnika koji vrijedi od 01. listopada 2022. do 30. lipnja 2023. godine te od 01. do 30. rujna 2023. godine.
Dodatne informacije mogu se dobiti na broju telefona: 635-516

GRAD SISAK UPRAVNI ODJEL ZA OBRAZOVANJE, KULTURU, SPORT, BRANITELJE I CIVILNO DRUŠTVO