Ovaj tjedan stigla su posljednja četiri od ukupno 9 novih autobusa za linijski gradski prijevoz najavljenih kroz projekt „Nabava 9 novih autobusa za Auto promet Sisak d.o.o.“ ukupno vrijedni 17,4 milijuna kuna što je financirano sa 11,8 milijuna kuna iz EU programa Konkurentnost i kohezija. Rečeno je to na završnoj konferenciji projekta održanoj danas u Velikom kabinetu Gradske vijećnice. Sisak je 2019. godine, također iz EU sredstava, nabavio 20 novih autobusa, a danas ima najmlađi vozni park u Hrvatskoj.

„Zahvaljujem gradonačelnici koja je s prvim danima svog mandata 2013. godine postavila cilj preobrazbe našeg Auto prometa u uspješnu tvrtku. Do tada su se plaće isplaćivale svaki drugi mjesec i imali smo zastarjeli vozni park. Danas smo sasvim druga, uspješna tvrtka i pružamo odličnu uslugu našim sugrađanima s kojima razvijamo i poseban odnos“, rekao je direktor Auto prometa d.o.o. Darko Majić.

Gradonačelnica je pohvalila trud Auto prometa koji ulaže u poboljšanje kvalitete usluge građanima Siska koji imaju povjerenje u gradskog prijevoznika, a pokazatelj toga je i preko 1,2 milijuna putnika prevezenih ove godine. Auto promet prevozi i sisačke sportske klubove na natjecanja, a povjeren im je i prijevoz sisačkih osmoškolaca na ljetovanje u Zaostrog.

„Nekim ugroženijim kategorijama naših sugrađana umirovljenika omogućili smo besplatan prijevoz i snižene cijene karata u autobusima Auto prometa i imamo vrlo siguran prijevoz za naše učenike. Siščani primjećuju ove velike pomake i drago nam je da je autobusni javni prijevoz danas normalna i efikasna stvar koja dobro funkcionira“, rekla je gradonačelnica.

Predstavnici Ministarstva mora prometa i infrastrukture najavili su i neke nove natječaje, među ostalima i za električne autobuse, a dosadašnje iskustvo pokazuje da će Auto promet i dalje biti aktivan i pratiti najnovije trendove.